PROJECTES

Al llarg d’aquests anys hem constatat les dificultats de convivència entre les persones grans que pateixen malalties mentals i la resta de persones que han de conviure amb ells a la mateixa residencia.

Des de l’Associació  estem convençuts que la creació d’un nou servei residencial especialitzat i adaptat a les necessitats d’aquestes persones, millorarà la seva situació, tractament, i alhora també millorarà la situació de la resta de persones grans que conviuen amb ells.

PROJECTE SURYA

Aquest tractament estarà basat en el model d’atenció integral centrada en la persona a partir del qual s’aconsegueixen millores en tots els àmbits de la qualitat de vida i el benestar de la persona; partint del respecte ple a la seva dignitat i drets, dels seus interessos i preferències i comptant amb la seva participació.

El fet que diferencia el treball amb malalts mentals, és que la llibertat de la persona es veu condicionada a les restriccions de la seva pròpia patología. Per aquest motiu el professional actua com a element compensador de les limitacions del pacient, afavorint la seva llibertat i autonomia. Això només és possible aconseguir-ho amb un coneixement profund de la psique i els seus mecanismes.