FORMACIÓ

Un factor més per a la formació en els  centres, és la qüestió de les motivacions. Els gestors dels centres no han de pretendre que els treballadors comparteixin totalment les motivacions institucionals, però sí les seves implicacions practiques en les cures. Avui en dia ja no són suficients; el salari, la seguretat, les condicions de treball, etc., etc., es necessari promoure factors motivacions intrínsecs, relacionats amb !’experiència de l’assoliment d’objectius, el reconeixement de la feina en si, la responsabilitat en el mateix, les possibilitats de promoció i el creixement personal.

OBJECTIUS DE LA FORMACIÓ EN SALUT MENTAL

Fomentar la formació del personal assistencial especialitzat en aquest tipus de malalties, molt deficitari actualment. Per dur a bon terme aquest objectiu és molt important el coneixement de la realitat que viuen aquestes persones: com tractar els problemes quotidians, les seves reaccions, etc.

L’objectiu de la formació es la prevenció de riscos procedents del desconeixement de la malaltia de l’usuari, anticipant-se a possibles conseqüències negatives del mal exercici de les professions. La formació ha de contribuir a evitar-les i prevenir-les, amb una adequada atenció en matèria de coneixements i habilitats d’auto-cura.

DESCARREGA’T EL CATÀLEG DE FORMACIÓ